Wonen

Het stappenplan voor een strak gesausde muur

Wil je jouw muur sauzen? Die oude kleur vervangen voor fris wit, of juist het saaie witte vervangen voor een kek kleurtje? Dat kun je heel eenvoudig zelf, mits je de juiste stappen volgt. En die stappen, die zetten wij op een rijtje voor jou in dit artikel. Easy does it!

Stap 1. Voorbereiden

Uiteraard moet je de juiste verf kiezen. Je gaat een muur sauzen, dus kies dan voor muurverf (latex). Kies de juiste kleur en bepaal welke eigenschappen jij belangrijk vindt. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor afneembare verf, extra dekkende verf ga zo maar door. In een verfwinkel kunnen ze jou hier heel goed bij helpen. Ben je op zoek naar verf in Montfoort? Laat je dan eens adviseren door Bijvoet Verf.

Heb je de juiste verf, zorg dat dat jouw ondergrond schoon, stofvrij, glad en droog is.

2. Afplakken

Heb je nog gaten of oneffenheden in de muur? Zorg er dan voor dat deze eerst gerepareerd worden, zodat je straks verder kunt met een strak oppervlak. Als je gaten hebt gedicht, schuur deze dan op met een schuurpapiertje. Vervolgens kun je gaan afplakken. Met speciale afplaktape plak je alles af wat niet geschilderd mag worden. Bijvoorbeeld het randje met het plafond, de plinten, een andere muur etc.

3. Breng de muurverf aan

Je begint met de randjes. Deze ‘kleur’ je met een kwast als het ware in, de roller kan hier niet komen. Vervolgens gebruik je een grote roller en rol je van boven naar beneden. Eventueel kun je daarna ook nog van links naar rechts en daarna weer verticaal gaan. Werk snel, want muurverf droogt snel op en dan zie je strepen of de aanzet. Soms moet je, als de verf droog is, nog een keer schilderen. Doe dit pas na de droogtijd die op de verfpot staat.

4. Afwerking

Haal alle tape voorzichtig weg (als de verf nog nat is). Gooi de kwasten weg en ruim de boel op. Klaar om van jouw nieuwe muurkleur te genieten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *