Geen categorie

Het perfecte matras voor je kind

Net als dat je zelf eisen stelt aan het type matras waar je graag op slaapt, zo moet een matras voor een kind ook een aantal wensen waarmaken. Een fijn matras zorgt voor meer slaapcomfort. En een goede nachtrust is juist voor een opgroeiend kind belangrijk. Maar waar let je dan precies op bij het uitzoeken van een kinder matras? In deze blog lees je hier meer over.

Het belang van nachtrust

Zeker voor kinderen is een goede nachtrust essentieel omdat tijdens de slaap de ervaringen van een kind worden verwerkt. De ontwikkeling van een kind kan dus wel degelijk beïnvloed worden wanneer deze slecht slaapt en niet goed tot rust kan komen. Bovendien zorgt diepe slaap er voor dat je lichaam zich hersteld. Wanneer een kind onvoldoende goede slaap heeft dan kan dit proces zelfs verstoord worden. En dat wil je natuurlijk niet hebben!

Gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om een kind rustiger te laten slapen. Een rustgevende omgeving en geen prikkelingen meer voor het slapen gaan is een goed begin. Een matras die je kind verder ondersteund en helpt ontspannen is de volgende stap.

Een kwalitatief kinder matras

Wanneer je een kinder matras uitzoekt dan zou je in eerste instantie misschien letten op de zaken die jij zelf belangrijk zou vinden. Net als bij volwassenen is het dan ook van belang dat een matras veerkrachtig en goed ventileert. Het is bij kinderen beter om niet een te hard matras aan te zoeken, maar eentje die wat meer veerkracht heeft, zoals bijvoorbeeld een pocketveering matras. Dit omdat kinderen nogal wat willen draaien en het dan belangrijk is dat het matras goed meebeweegt.

Je kunt verder ook op het materiaal letten van het matras. Matrassen worden gemaakt van allerlei materialen, maar de meest gangbare materiaalsoort is koudschuim. Koudschuim zou bovendien goed ventileren door een open celstructuur. Dit betekent dat het matras ook niet te warm zal worden gedurende de nacht.

Bovendien kun je letten of het materiaal en eventuele gevoeligheden van je kind. Er zijn diverse matrassen die speciaal antibacterieel en anti-allergie worden gemaakt. Let er daarbij op of je de hoes van het matras kunt afnemen en wassen. Het kan natuurlijk enorm schelen wanneer je de matrashoes kunt wassen op een wat hogere temperatuur om deze goed schoon te houden.

Tot slot zal je bij het uitzoeken natuurlijk moeten letten op het formaat en de dikte van het matras. Een matras moet in ieder geval lang en breed genoeg zijn voor je kind. Matrassen zouden idealiter 10 cm moeten zijn, maar een dikker matras is alleen maar fijner.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *