Wonen

Het mooiste badkamertje

Wanneer je jouw huis gaat inrichten, heb je vaak wel een goed idee wat voor stijl je wilt en wellicht heb je al inspiratie opgedaan voor de meubels en dergelijken. Sommige mensen weten precies hoe de slaapkamer en woonkamer er uit moeten zien en zelfs welk servies er in de kast moet staan. Maar een ruimte die we vaak een beetje vergeten, is de badkamer. Dat is zonde. De badkamer is de ruimte waar we onszelf het meest verzorgen en vaak op ons meest kwetsbaarste zijn. Een speciale ruimte die dus wat extra aandacht verdiend. Met deze tips maak je van jouw badkamertje de mooist kamer van het huis.

Warm en droog

Badkamers hebben vaak een tegelvloer. Logisch want dat droogt goed op en kan geen vocht tussen blijven zitten (mits het goed gelegd is natuurlijk) maar tegels zijn ook koud en als je net onder een warme douche vandaan komt, wil je niet meteen ijskoude voeten hebben. Met vloerverwarming los je dat op. Of je nu ’s ochtends vroeg of ’s avonds laat op de tegels stapt, ze zijn nooit koud. Dat geeft toch een behaaglijk gevoel. Je mag jezelf best een beetje verwennen.

Spiegeltje aan de wand

Ook een infraroodspiegel is een must voor de badkamer. Infraroodspiegels werken namelijk zo dat ze niet beslaan. Dat betekent dat je je spiegel altijd kan gebruiken. Of je nu zelf lang gedoucht hebt of je make-up probeert te doen terwijl iemand aan het stomen is. Met een infraroodspiegel is het allemaal geen probleem. En in combinatie met de vloerverwarming ben je meteen voorzien van verwarming in je badkamer, uit het zicht!

Luxe sanitair

Een fijne badkamer is natuurlijk ook voorzien van het beste sanitair. Ga jij voor een ruime badkuip of kies je er toch voor om een inloopdouche online kopen of wil je liever een bad kopen. Mooi sanitair zorgt er gelijk voor dat je badkamer luxe en verzorgt oogt, daar wil toch iedereen wel van genieten. Daarnaast maakt het ook dat je je beter kan ontspannen. Je hoeft je immers geen zorgen te maken over de apparatuur: “Werkt het wel?”, “Blijft de temperatuur gelijk?” etc.

Fris decor

Als laatste is wat decoratie ook goed op zijn plek in de badkamer. denk aan een plantje hier en daar en een mooie badmat. Geef je badkamer een warm uiterlijk zodat je je er altijd welkom voelt. Dit kan je doen door warme kleuren en dikke stoffen te gebruiken.

Wat ga jij voor extra’s voor je badkamer doen?

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *