Kozijnen Kaatsheuvel
Geen categorie

Goede isolatie voor het dak van je huis

Isolatie komt op verschillende plekken in je huis kijken, van de muren tot de vloer tot het dak. Om ervoor te zorgen dat je huis van top tot teen is geïsoleerd, is het dus van belang dat alle mogelijkheden van isolatie zijn voorzien. Dit keer wordt er voornamelijk gekeken naar het isoleren van je dak, de manieren tot het isoleren van je dak en de voordelen die bij goede isolatie komen kijken.

Goede dakisolatie

Als het dak van je huis niet is geïsoleerd, loop je bijna een één derde van de warmte mis dat via het dak verloren gaat. Voor de goede dakisolatie is het natuurlijk van belang dat je voor de juiste materialen kiest, zoals Pir isolatie 20mm platen. Deze dakisolatieplaat met een dikte van 20mm is ideaal voor je als je je dak op een snelle manier wilt isoleren. Met deze dakplaat haal je een Rd-waarde van 0,9. Met een dikkere maat van de Pir isolatie platen krijg je een hogere Rd-waarde. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter de isolatiewaarde. Er zijn echter ook verschillende mogelijkheden om je dak te isoleren. Zo kan je isoleren aan de binnenkant van het dak, aan de buitenkant van het dak, maar ook onder de vloer op de zolder. Hier kun je dus zelf een keuze in maken wat voor jou het beste werkt, of kijken wat mogelijk is in je huis.

Voordelen dakisolatie

Wanneer je dak uiteindelijk beschikt over een goede isolatie, zijn er verschillende punten waarop je voordelen hebt. Om te beginnen is de kans aanwezig dat je energierekening lager wordt, aangezien je dak nu juist is geïsoleerd en het hoogstwaarschijnlijk ook wat warmer in het huis is. Doordat het warmer in huis is, is het ook minder koud en is het wat aangenamer in de woning. Een goede isolatie is goed voor het milieu en je woning wordt meer waard. Genoeg voordelen die je kunt meenemen in de gedachtegang over het nemen van goede dakisolatie.

Zelf of specialisten

Er zijn mogelijkheden om het isoleren van het dak zelf aan te pakken, maar mocht je dit toch echt te veel moeite vinden dan kun je altijd specialisten inhuren. Het zelf aanpakken van deze klus is natuurlijk supertof, maar er zijn verschillende elementen die je bij langs moet gaan. Mocht je iets als dit nooit eerder hebben gedaan, lees je dan zeker eerst in over de klus en laat je desnoods alsnog informeren door specialisten. Er staan genoeg specialisten klaar om je te helpen bij een klus als deze en sommige mensen pakken liever wat kleinere klusjes in huis zelf aan, maar de mogelijkheid om het zelf te doen bestaat zeker.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *