muren laten spuiten
Wonen

Geen gedoe met verven? Je kunt muren laten spuiten!

Nog altijd kiezen veel mensen er tijdens een verhuizing of een flinke opknapbeurt voor om ook zelf muren en deuren te verven. Dat kan, maar je kunt ook muren laten spuiten door een ervaren schilder. Verven is namelijk wel echt een vak apart. Als je toch besluit om het zelf te doen, dan zijn er een aantal technieken die je toe kunt passen:

  • De traditionele manier: met een verfroller en kwasten.
  • Met een verfspuit: zo pak je een groot oppervlak in één keer aan.
  • Met sjablonen: zo kun je bepaalde patronen aanbrengen op de muur
muren laten spuiten

Het soort muur

De methode die je kiest is allereerst sterk verbonden met het soort muur en de structuur op de muur. Gaat het om een mooie gladde muur? Dan is verven met een roller een stuk eenvoudiger dan wanneer er groffe structuur in de muur zit. Zo’n muur met structuurverf is erg lastig te verven. Een verfspuit kan dan wel weer de oplossing bieden. Dan kun je namelijk makkelijker al die gekke hoekjes te pakken krijgen. Een muur met structuurverf heeft vaak kleine gaatjes erin die je dus ook moet vullen met verf om het mooiste resultaat te krijgen. Let op: verven met een verfspuit is echt niet zo simpel als het lijkt. Er is een bepaalde techniek voor nodig. 

De manier om een muur te spuiten

Wil je toch die muur zelf spuiten? Begin dan altijd bij de hoeken en randen. Dit doe je het beste met een ronde straal op je spuitlans want dat maakt het makkelijker om gedetailleerd te werken en een goede dekking te verzorgen. Als je dit werk uit wil besteden dan zijn er een aantal ervaren schilders die je kunnen helpen deze klus snel en simpel te klaren zodat jij je kunt richten op andere zaken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *