Geen categorie

Elektrische vloerverwarming Magnum is super eenvoudig aan te leggen

De elektrische vloerverwarming Magnum bestaat uit matten die direct over een afwerkvloer of tegelvloer geplaatst kunnen worden. Dit maakt deze vloerverwarming uitermate geschikt om aan te leggen op een bestaande vloer. In nieuwbouwwoningen worden de vloerverwarmingsbuizen vaak direct in de afdeklaag gestort. Om dit te doen in een bestaande vloer zal er aardig wat hak en breekwerk aan te pas komen. Dit is dus niet nodig wanneer je kiest voor elektrische vloerverwarmingsmatten.

Het aansluiten van elektrische vloerverwarming Magnum

Wanneer je een gehele set elektrische vloerverwarming Magnum aanschaft dan hoef je als voorbereiding nog maar enkele dingen te regelen. Je moet bijvoorbeeld nog een inbouwdoos met dubbele onderuitgang kopen en PVC elektrabuis voor aansluitdraden. Verder heb je, wanneer je de vloer niet extra gaat isoleren, een rol dubbelzijdige tape nodig. Vervolgens bepaal je waar de vloerverwarming komt te liggen en waar je de thermostaat en de bijbehorende vloersensor wilt plaatsen. De thermostaat is namelijk eenvoudig te monteren in een enkelvoudig inbouwdoos van 50 mm diep. Vanuit deze doos moet er een sleuf in de wand gefreesd worden om de aansluitdraden van de mat en de flexibele buis van de vloersensor te leggen. Dit doe je in de vooraf gekochte PVC elektrabuis.

Het isoleren van de vloer voor het aanbrengen van de vloerverwarmingsmatten

Ondanks het niet noodzakelijk is, wordt het wel aangeraden om de vloer extra te isoleren. Hierdoor behaal je een hoger rendement met de elektrische vloerverwarming Magnum. Gebruik voor het isoleren van de vloer bijvoorbeeld polystyreen hardfoam isolatieplaten. Deze zijn drukvast en aan beide zijden voorzien van een mortel coating. Op deze platen verlijm je de vloerverwarmingsmatten. Wil je geen isolatie gebruiken dan heb je de dubbelzijdige tape nodig, want hiermee kun je de matten op de ondergrond aanbrengen zodat deze niet kunnen verschuiven.

Installeren van de vloerverwarmingsmatten

De elektrische vloerverwarming Magnum is verkrijgbaar in verschillende oppervlaktes. Zo zijn er matten van 0,75 vierkante meter tot maar liefst 25 vierkante meter. Deze matten zijn uniek omdat elke verwarmingskabel aan het einde doorverbonden is. Door deze onzichtbare doorverbinding is er slechts aan één zijde een voedingskabel nodig. Er hoeft ook geen retour naar de thermostaat gelegd te worden. Na het installeren van de matten op de ondervloer of op de isolatieplaten kan de mat direct in de egaline of tegellijm gelegd worden. De mat is namelijk slechts 4 millimeter dik.

Het installeren van de thermostaat

De elektrische vloerverwarming Magnum kan na het leggen op de slimme thermostaat worden aangesloten. Met deze digitale klokthermostaat kun je voor iedere dag van de week de gewenste temperatuur en tijd instellen zodat het altijd comfortabel warm is wanneer jij dat wil. De thermostaat houdt zelf rekening met de opwarmtijd. Na verloop van tijd leert hij bij handmatig instellen jouw routines kennen en zal hierop inspelen wanneer je dit aangeeft. Je hoeft dan nooit meer de vloerverwarming aan of uit te zetten, deze past zich aan aan jouw ritme. Het is zelfs mogelijk om per ruimte de temperatuur en inschakeltijd in te stellen. De elektrische vloerverwarming Magnum is dus ook ideaal geschikt voor ruimtes die niet permanent gebruikt worden.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *