Internationale verhuizing
Wonen

Eindelijk verhuizen naar het buitenland


Je hebt er jaren naartoe gewerkt en eindelijk is het zover, de plannen zijn gereed om te verhuizen naar het buitenland. Maar dan begint het eigenlijk pas, hoe ga je voor elkaar krijgen dat al je spullen op een goede manier op de plaats van bestemming komen. Een internationale verhuizing is niet zomaar iets, en wat komt er allemaal bij kijken voor het zover is. Debresser.nl is de specialist op het gebied van verhuizingen, of dit nu in Nederland is of naar het buitenland. Ook buiten Europa hebben zij veel ervaring met verhuizen van particulieren en bedrijven.

Internationale verhuizing

Waar moet je rekening mee houden bij een verhuizing?

Natuurlijk is een internationale verhuizing niet iets wat je even doet, je moet je goed verdiepen in de regels en wetten die er voor het nieuwe land gelden. Wat mag er eigenlijk allemaal mee worden genomen, zonder in de problemen te komen. Daarom is het zo belangrijk dat je een verhuizer kiest zoals debresser.nl die weet wat er wel en niet mag. Ook is het goed om na te denken over je inboedel en de verzekering daarvan, zijn al je spullen verzekerd onderweg? Ga je verhuizen buiten europa wat is dan de beste en voordeligste manier om op de andere bestemming te komen. 

Elk land heeft regels die wettelijk zijn vastgelegd betreft spullen die je wel en niet mee mag nemen, in de EU zijn deze regels niet veel verschillend van elkaar. Voor een internationale verhuizing buiten de EU, gelden weer heel andere regels. Verdiep je eigen ook in huisdieren, mogen alle dieren mee en welke papieren heb je daarvoor precies nodig? Neem je een vervoermiddel of elektronische apparaten mee, dan gelden in de meeste gevallen daarvoor ook andere regels. Zo krijg je te maken met voor ieder land andere regels en wetten. 

Neem het zekere voor het onzekere

Afhankelijk van de bestemming, kan een internationale verhuizing wel een tijd duren. Soms tot wel enkele weken, waarschijnlijk ben je al veel eerder in het land van bestemming. het is verstandig om wat kleding apart in te pakken en dit zelf mee te nemen. Je zal merken dat er altijd spullen zijn die je nodig hebt, maar deze toch in de dozen zit die onderweg zijn. 

Neem ook belangrijke papieren mee als handbagage, de kans is zeer groot aanwezig dat je de documenten snel nodig zult hebben:

  • rijbewijs
  • id kaart/paspoort
  • contract van het verhuisbedrijf
  • eventueel visum
  • uitschrijving bij de gemeente

Regel je visum voor vertrek

Probeer zoveel mogelijk papieren en documenten te regelen voor je vertrekt, je zal niet de eerste zijn die bij een internationale verhuizing lang bezig is om dit te regelen. Debresser.nl regelt al je spullen, zodra je weet dat je gaat verhuizen is het goed te beginnen met de documenten. Geloof niet zomaar iedereen, richt je tot de professionele instanties die weten waar ze over praten. Samen met het verhuisbedrijf maak je van je verhuizing een succes, niet alleen met je spullen maar ook op andere vlakken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *