Wonen

Een kleine badkamer inrichten, hoe pak je dat aan?

Veel badkamers zijn niet zo groot. Dat hoeft echter niet te betekenen dat deze ruimte niet leuk ingericht kan worden. Je zult hiervoor alleen op een slimme manier te werk moeten gaan. Zo bestaan er bijvoorbeeld manieren waarop je je kleine badkamer groter kan laten lijken. Hoe? Dat (en andere tips) lees je in dit artikel! 

Maak gebruik van lichte kleuren

Donkere kleuren in je badkamer (zoals een zwarte doucheset van Mastello) kunnen erg mooi zijn en een bepaalde sfeer met zich meebrengen. Toch is dit niet een erg handige keuze wanneer je beschikt over een kleine badkamer. Donkere kleuren doen een ruimte namelijk kleiner lijken. Ga in plaats daarvan dus voor lichte kleuren, zoals een lichte vloer en wanden maar ook meubels in een lichte kleur. Uiteraard kun je wel fellere kleuren gebruiken in de rest van de inrichting van de badkamer, bijvoorbeeld voor de accessoires.

Ga voor grote tegels

Grote tegels zorgen ervoor dat de ruimte groter lijkt. Bovendien resulteert dit in een rustige, ontspannende uitstraling, wat goed van pas kan komen in een ruimte als de badkamer.

Kies het juiste licht

Ook licht is erg belangrijk om de badkamer groter te doen lijken. Zorg ervoor dat alle plekjes goed verlicht zijn. Zo voorkom je dat de ruimte kleiner lijkt. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten verlichting die je in de badkamer kunt gebruiken.

Koop een goede, grote spiegel

Spiegels mogen natuurlijk niet ontbreken in de badkamer. Maar wist je dat een grote spiegel er ook nog eens voor zorgt dat de badkamer ruimer lijkt? Het zorgt ervoor dat je het gevoel hebt dat de ruimte doorloopt, ook al is dat natuurlijk niet het geval. Ook weerkaatst het licht, wat eveneens gunstig is voor de ruimtelijkheid van de badkamer. Ga dus voor een mooie, grote spiegel! 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *