Wonen

Een goede architect Waalwijk vind je zo

Waalwijk kent iedereen natuurlijk wel, omdat het vlakbij de Efteling ligt. Er wordt altijd volop carnaval gevierd. Tijdens dit feest wordt Waalwijk ook wel Schoenlapper slaand genoemd. Weet je dat ook weer. In het prachtige Waalwijk kun je wel eens naar een groter huis verlangen. Kies je dan voor nieuwbouw? Of is er ruimte voor een aanbouw of uitbouw van je huis? Of ga je op zoek naar een ander huis? In veel van deze gevallen kan een architect je helpen. Een architect Waalwijk kan je huis opknappen, renoveren, verbouwen of nieuw bouwen. Veel mensen weten niet dat een architect niet alleen ontwerper is, maar ook procesbegeleider. Onthoud dit: een architect moet altijd aan jouw wensen tegemoet komen. Dat is het allerbelangrijkste. Wist je trouwens dat het woord architect uit het Grieks komt? Het betekent opperbouwer oftewel: bouwmeester. Een architect ontwerpt dus gebouwen maar is tevens hoofdverantwoordelijk als het om de uitvoering van de bouw gaat!

Waar houdt een architect Waalwijk zich mee bezig?

Een architect Waalwijk is in de uitoefening van zijn of haar beroep bezig met alle facetten van bouw of renovatie van panden. Het blijft dus niet alleen bij ontwerpen, maar een architect doet veel meer. De taken worden hier opgesomd. Eerst maakt een architect een schetsontwerp. Dit ontwerp wordt door de zogenaamde welstandscommissie bij de gemeente gecheckt. Hierna kan de architect het ontwerp gaan verfijnen en alle berekeningen gaan uitvoeren. Dit definitieve ontwerp bevat ook alle details. Opnieuw gaat het ontwerp naar de gemeente, maar ditmaal om een bouwvergunning te krijgen. Voorwaarde voor deze vergunning is het bezitten van een omgevingsvergunning. Dan zoekt de architect samen met jou aannemers en installatiebedrijven uit. Als laatste overziet de architect de bouw en geeft hij begeleiding aan het hele proces. Hij zorgt voor een goede planning en houdt alles onder controle. 

Dit zijn kenmerken van een goede architect

Goede architecten hebben een plekje in het architectenregister. Kijk hier dus in, mocht je een goed architect zoeken. Het BNA keurmerk zegt ook veel over een architect. Hij of zij heeft dan naast een plek in het architectenregister minstens twee jaar werkervaring. Ook is een architect via dit keurmerk verzekerd voor beroepsaansprakelijkheid. Ook brengt dit een verplichting met zich mee: jaarlijks minstens zestien uur bijscholing volgen. Tenslotte geldt een specifieke gedragscode die bij het keurmerk hoort waar de architect zich aan dient te houden. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *