Wonen

Een bouwkundige keuring laten uitvoeren

Als je een nieuw huis koopt, wil je er zeker van zijn dat alles goed is. Van de buitenkant ziet het misschien uit alsof er niks mankeert, maar toch kan er genoeg mis zijn met een huis. Bijvoorbeeld scheurtjes, lekkages of andere mankementen die je wellicht niet (als professional) snel opvallen. Maar ook kan het fijn zijn om dit laten doen in je huidige huis. Daarom is een het verstandig om een bouwkundige keuring uit te laten voeren. Meer hierover lees je hieronder!

Voordelen

Als je een bouwkundig expert inhuurt om de staat van jouw woning te inspecteren, krijg je nuttige inzichten in de staat van jouw huis. Zo worden alle zichtbare plekken in het huis bekeken en genoteerd of er iets mis mee is of niet. Je komt er dus achter welke gebreken er zijn en ook of het noodzakelijk is om deze te laten repareren. Bovendien krijg je ook de te verwachten reparatiekosten te horen en of je het eventueel kan uitstellen of dat het gelijk gedaan moet worden. Overigens krijg je ook vaak tips over hoe je je woning kunt verduurzamen. Ga je verhuizen en heb je een nieuwe woning gekocht? Gebruik de uitkomsten van de bouwkundige keuring als extra onderhandelingsstrategie. Ook kun je de uitkomst als ontbindende voorwaarde kunnen vastleggen in het koopcontract.

Wie kan het doen?

Niet iedereen kan zomaar een bouwkundige keuring uitvoeren. Je wilt namelijk wel dat het door een professional gedaan wordt met verstand van zaken. Dit kan zowel de gemeente zijn als externe (commerciële) organisaties. Denk aan een architectenbureau, een bouwkundige adviesbureau, zoals Keuringsdienst voor Wonen, of een aannemingsbedrijf. Laat het alleen uitvoeren door een expert!

Kosten

Zo’n keuring is niet gratis. Gemiddeld genomen kost het tussen de 275 en 425 euro. De prijs varieert natuurlijk sterk tussen de verschillende bedrijven: check daarom vooraf waarom de één goedkoper is dan de ander. Lees reviews, vraag bekenden om advies en tips en luister vooral naar je gevoel. Heb je een goed gevoel bij de organisatie? Dan zal het wel goed zitten!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *