Geen categorie

De trend van de minimalistische keuken

Voor sommigen zal het perfect in het straatje passen en anderen zullen er heel erg aan moeten wennen: de minimalistische keukentrend. Deze nieuwe trend komt uit Scandinavië Minimalistische keukens kenmerken zich door een rustige uitstraling. Er is weinig detail te vinden en er staan weinig tot geen losse spullen op het aanrecht. Daarmee wordt het een rustige en efficiënte plek om te werken, koken en te eten. Is dit ook iets voor jou? Lees hier alles over minimalisme in je keuken.

Less is more

Het motto dat past bij minimalisme luidt: less is more. Dit wil zeggen: laat alle onnodige dingen accessoires en details weg. De accessoires die wel een plek krijgen in de keuken zijn kleine groene plantjes en houten rekken. Wat je hiervoor terugkrijgt is rust en overzicht. Om te beginnen moet je je aanrecht zo leeg mogelijk houden. Probeer ook geen onnodige keukenapparaten neer te zetten, zoek naar combinatieapparaten zoals een combimagnetron! Leg alle spullen die je nodig hebt in lades of kastjes en ben hier kritisch op: welke kruiden en potjes gebruik je echt? En zijn er niet al artikelen over de datum? Zet alle spullen die je wel vaak nodig hebt vooraan in de la of kast. 

Kleurenpallet

Een belangrijk onderdeel van de minimalistische keuken is het kleurenpallet waar je gebruik van maakt. Kleuren die in dit plaatje passen zijn: wit, taupe, lichtgrijs, ijsblauw, zachtroze en mintgroen. Zwart zal je weinig tot nooit tegenkomen. Het is belangrijk dat deze kleuren goed op elkaar zijn afgestemd. Het hout dat gebruikt wordt in de keuken is ook licht van kleur. Dit zorgt voor warme en heeft een natuurlijke uitstraling. Ook kenmerkt de keuken zich door een strakke en gladde afwerking. De keukenkasten en -lades hebben bijvoorbeeld geen handgreep. Een robuuste, grove stijl van een industriële stijl past ook niet in dit plaatje. Als je op zoek bent naar een nieuwe keuken, hou deze minimalistische stijl dan eens in je achterhoofd en kom erachter of het ook werkt voor jou!

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *