Sentinel
Tips

De Scindapsus

De Scindapsus behoort tot een van de meest bijzondere kamerplanten ter wereld. Het is officieel bewezen door de NASA. Plaats deze planten in de woonkamer, in een publieke ruimte of op kantoor en zij zuiveren de lucht! Ze neutraliseren schadelijke gassen, zoals onder andere: benzeen, xyleen en formaldehyde, en verbeteren de luchtvochtigheid. De Scindapsus bevindt zich op dit gebied bij de top 10 klassering van luchtzuiverende planten, en is in het jaar 1879 naar Europa gebracht om zich daar verder te -laten- ontwikkelen. Tot de familie van de Scindapsus horen ook de Pictus en deTrebie. 

Net zoals veel planten in de Araceaefamilie is deze plant erg makkelijk te onderhouden en zeer geliefd onder de beginnende plantenliefhebbers, ook voor hen met minder ‘groene vingers’. De plant stelt weinig eisen en blijft gemakkelijk in leven. Ze bezit mooie hartvormige bladeren in verscheidende kleuren variërend van licht – en donkergroen tot zilver, geel en wit en is een mooie aanvulling binnen elk interieur. Dit betekent: lekker mixen totdat je de juiste planten hebt gevonden die in je ruimte passen! Het chique en sierlijke uiterlijk van de Scindapsus-lijn fleurt elke omgeving op. Niet alleen kan je de Scindapsus gebruiken in een staande pot, maar het is ook een  goed idee om deze diverse plant als hang- of klimplanten te gebruiken. Eens in de zoveel tijd kan je deze planten verplaatsen. Op een zonnigere plek wordt de kleur van deze plant lichter en ook bonter en op een plek met schaduw worden ze juist groener en donkerder. Voor ieder wat wils. Passend bij meerdere interieurstijlen. 

Positieve Effecten

De Scindapsus heeft veel positieve effecten toegekend gekregen. Het blijkt dat als je een of meerdere Scindapsus planten in de buurt hebt staan dit klachten zoals: hoofdpijn, duizeligheid en hartkloppingen kan verminderen. Andere effecten zijn: ‘stress reducerend’ en ‘creativiteit verhogend’. De moeite van het proberen waard! De Scindapsus is daarom een origineel cadeau, je geeft ook een stukje gezondheid, want er zijn maar weinig planten die zoveel invloed hebben op het binnenklimaat. 

Enorm veel voordelen dus. Maar hoeveel planten heb je eigenlijk nodig om dit effect te bereiken? Het is niet te verwachten dat een plantje het vermogen heeft om een grote ruimte te zuiveren. Het aantal planten dat je nodig hebt is afhankelijk van een aantal factoren zoals: het aantal mensen in de ruimte, de ventilatie en de hoeveelheid schadelijke stoffen. Over het algemeen kun je uitgaan van twee grote planten per 30 vierkante meter.

Meer weten?

Wil je meer weten over de planten binnen de Scindapsus-lijn en de verzorging van deze planten? Bezoek dan onze website! Hier houden we je geïnformeerd en geïnspireerd. 

www.sentinel.nl

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *