Zandzakken
Tips

De oudste oplossing tegen wateroverlast: zandzakken

Wateroverlast is een erg vervelend probleem. Tegenwoordig komt het ook steeds meer voor, doordat het weer steeds extremer aan het worden is. Om die reden is het belangrijk om jezelf te wapenen tegen wateroverlast! Wij leggen je uit waarom zandzakken dé oplossing zijn bij wateroverlast!

Zandzakken tegen wateroverlast

Een van de meest bekende manieren om wateroverlast tegen te gaan zijn zandzakken. Het is goedkoop en makkelijk verkrijgbaar. Toch kunnen deze al snel 16 tot 25 kilo wegen. Dit is niet iets wat je zomaar even op en neer tilt. In dit geval zijn er ook al alternatieven als je een workout met zandzakken wilt voorkomen. Er zijn bijvoorbeeld zandzakken gemaakt van jute en andere zandzakken met absorberende kristallen. In plaats van die workout hoef je slechts zandzakken van 350 gram te verplaatsen.

Zandzakken

Waar plaats je zandzakken

De meest gebruikte methode om water tegen te houden zijn zandzakken. Oké heel mooi, maar waar moet ik de zandzakken leggen dan? De zandzakken gebruik je bijvoorbeeld om deuren in te dammen. Het advies daarbij is om tot maximaal 1 meter hoogte zandzakken te leggen. Je bent dan verzekerd dat je huis droog blijft bij overstromingen. Heb je laaghangende ramen, dan kun je ze ook gebruiken om ramen in te dammen. Door zandzakken verstandig te gebruiken kun je eenvoudig wateroverlast voorkomen van zware regenbuien, leidingbreuken, hoge rivierstanden en zelfs vervelende situaties van een leeggelopen wasmachine.

Zandzakken
500500

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *