Interieur
Wonen

De nieuwste interieur trends op een rijtje

De Coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat veel Nederlanders massaal het interieur gingen opknappen. Het was veelvuldig in het nieuws. We gingen met z’n allen massaal naar de bouwmarkt en dit heeft jou op ideeën gebracht. Je wilt graag je interieur eens flink onder handen nemen. Het enige probleem is dat je weinig inspiratie hebt om dit te doen. Daarom hebben wij speciaal voor jou deze blog geschreven. Na het lezen van deze blog zit je boordevol ideeën en stap je binnen de kortste keren in de auto naar de bouwmarkt.

1. Gebruik van natuurlijke materialen

De afgelopen jaren zagen we voornamelijk dat open strakke ruimtes de trend waren. Deze trend lijkt iets af te nemen. Het gebruik van natuurlijke materialen gaan wij steeds vaker zien in ons interieur. Waarom? Wij denken dat dit komt doordat dit als sfeervol en uitnodigend wordt gezien. Deze landelijke uitstraling kun je creëren door natuurlijke materialen toe te voegen. Vooral in de winter zorgt dit voor een warme uitstraling met het knisperen van het haardvuur erbij.

2. De kleuren beige en bruin

In het verlengde van bovenstaande benoemen wij ook de kleurtrends van dit moment. We zien steeds vaker de kleuren beige en bruin terug in de woonkamers. Zo kun je ervoor kiezen om je muur bruin te schilderen door bijvoorbeeld een professionele schilder in Dronten en door accessoires toe te voegen in bruine en beige tinten. Voeg hier riet, aardewerk, bruin marmer etc aan toe en je krijgt een knus interieur. Bovendien kun je ook gemakkelijk textiel in bruine kleuren aanschaffen.

3. Plantaardige vezels

Ook het toevoegen van accessoires met plantaardige vezels is een van de trends. Wij adviseren om letterlijk en figuurlijk de natuur in huis te halen. Dit kan door bijvoorbeeld het toevoegen van jute en rotan.

4. Gebruik van donkere houtsoorten

Wij zien dat mensen het gebruik van donkere houtsoorten steeds meer terug laten komen in de woonkamers. Waar licht hout de afgelopen jaren de trend was is dat nu langzaam aan het verschuiven naar donkerder hout.

Behang met verschillende printjes

Een andere opkomende trend is het gebruik van behang. Behang wordt namelijk steeds populairder onder interieurstylisten, maar ook onder consumenten. We gaan massaal weer muren voorzien van behang. WIj geven je als tip om behang aan te schaffen van populaire merken. Een voorbeeld daarvan is Moooi behang. Dit behang in van superieure kwaliteit en bevat de origineelste prints om jouw huis een complete metamorfose te geven.