Geen categorie

De mechanica achter led-lichtslangen: hoe ze worden gemaakt.

Residentiële LED-lampen verbruiken minimaal 75% minder energie dan gloeilampen. Het zal geen verrassing zijn dat veel mensen LED-verlichting beschouwen als hun belangrijkste bron van verlichting in en rond hun huis. LED-verlichtingsopties zijn enkele van de meest efficiënte, kostenvriendelijke en technologisch geavanceerde lampen die op de markt verkrijgbaar zijn. Ben je benieuwd naar LED-lichtslingers en hoe je deze in en om het huis kunt gebruiken? LED-slanglampen zijn niet zo fel, maar ze zijn een geweldige manier om een ​​deel van je huis te benadrukken of sfeerverlichting toe te voegen aan een ruimte.

Wat zijn LED strips?

LED strips is een soort licht gemaakt met doorzichtige buizen. Over het algemeen kunnen deze lampen worden gebruikt als decoratieve verlichting voor binnen of buiten. Veel mensen gebruiken het om bomen of palen te wikkelen, een omheining te omlijnen of zelfs als vakantieverlichting. Licht strips zitten meestal in een doorzichtige slang, maar de slang kan ook in verschillende kleuren worden geleverd.

Verschil tussen LED-kabelverlichting en LED-stripverlichting

LED strips van INTOLED zijn niet hetzelfde als LED-slanglampen, ook al zijn ze vergelijkbaar. Striplampen zijn nieuwer dan lichtslangen en kunnen worden gezien als een ander stijltype waaruit mensen kunnen kiezen. Meestal hebben striplampen plakband aan de ene kant en veel kleine lampjes aan de andere kant. Striplampen zijn ook plat, in tegenstelling tot lichtslangen, dus ze passen in dunnere ruimtes en kunnen op verschillende manieren worden gevormd. LED strips van INTOLED zijn ook helder genoeg om als hoofdbron van verlichting te worden gebruikt, in tegenstelling tot andere verlichting.

Sinds de uitvinding van licht strips wordt touwverlichting steeds vaker gebruikt voor buitenprojecten en worden striplampen vaker binnenshuis gebruikt. In sommige gemeenschappelijke ruimtes, zoals achter een televisie, in de douche, onder een kast of in een binnentuin, kun je licht strips gebruiken. Omdat LED-striplampen een sterkere lichtbron zijn dan LED-slanglampen, verbruiken ze meer energie.

Hoe worden LED-lichtslangen gemaakt?

Fabrikanten maken lichtslangen in een fabriek en een paar verschillende onderdelen zitten in de eigenlijke lichtslangen. Lichtslangen zijn gemaakt van veel LED-lampen die gelijkmatig op draden zijn verdeeld. Deze draden en lichten worden vervolgens in de plastic buis geplaatst, die meestal van PVC is gemaakt. In het verleden werden gloeilampen vaak in lichtslingers geplaatst. Nu LED-lampen efficiënter blijken te zijn, zijn ze de populaire keuze. Een ding dat speciaal is aan touwlampen zoals ze zijn gemaakt, is dat ze zijn verdeeld in afzonderlijke secties en in serie-parallel bedraad. De reden hiervoor is dat wanneer een lamp uiteindelijk uitvalt, de hele set verlichting niet ook zal falen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *