slak
Wonen

De bestrijding van slakken

Hoe pak je het slakken bestrijden aan? Voor mensen met een eigen tuin waar veel werk in is gestoken, is dit een belangrijke vraag. Je wilt niet dat de slakken de tuin kapotmaken. Daarom is het in de eerste plaats bijvoorbeeld al belangrijk om de juiste planten en bloemen te kiezen. Denk aan een klimop, varen, anjer of geranium. Stuk voor stuk bloemen en planten waar de slak zich niet op zijn gemak voelt. Dit is alvast een goed begin waarmee je je tuin slakvrij kan houden. Er is echter meer. Dat is ook belangrijk.

De rol van vocht

Het is ook goed om naar de rol van vocht te kijken. Slakken kunnen niet goed tegen droogte en zoeken de vochtige plekken dus op. Zoals ze ook liever koele plekken dan warme plekken opzoeken. Dat betekent dus dat je de nodige zaken moet aanpakken om te zorgen dat de tuin wat droger blijft. Denk bijvoorbeeld aan regelmatig schoffelen. Dit is een simpele ingreep die wel heel veel waarde kan hebben. Zo zijn er nog veel meer dingen die je kunt doen om het de slakken wat lastiger te maken. Dit is natuurlijk sterk in jouw voordeel te noemen.

slakken bestrijden

Maatregelen die je kunt nemen

Er zijn talloze maatregelen die je kunt nemen. Kijk bijvoorbeeld of je geen losse tegels of lege bloempotten laat slingeren. Daar blijft vocht vaak langer hangen. Dat gebeurt ook in stapels hout. Ruim dus op wat je niet meer nodig hebt. Zo kan je zorgen dat de slakken er ook geen plek hebben. Het is ook slim om de planten op het juiste moment water te geven. Doe dit op warme dagen in de ochtenduren. Zo blijft het vocht ook minder lang hangen. Ook dat pakt positief uit. Tot slot kan je nog allerlei andere middelen ervoor gebruiken.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *