Wonen

Coretec: PVC op de vloer en de voordelen ervan

Coretec is een merknaam welke al jaren bekend staat om de productie van goede, degelijke en vooral geluiddempende vloeren. Bovendien zijn Coretec PVC vloeren duurzaam. Ze worden gemaakt van gerecycled materiaal en zijn daarmee dus een milieubewuste keuze. Twijfel jij nog over PVC op de vloer? Hier ontdek je alles over de voor- en nadelen van dit type vloer. 

PVC gaat erg lang mee

Een PVC vloer is een stuk sterker dan laminaat of vloeren van vinyl. De vloer gaat daarom jarenlang mee. Door de goede slijtlaag zullen er nauwelijks grove beschadigingen ontstaan. Je kunt als je het goed doet sowieso 10 jaar of langer van dit type vloer genieten. 

Geluiddempend materiaal

Woon je in een appartement of heb je een hekel aan die nare galm in huis? PVC vloeren staan er om bekend zeer geluiddempend te werken. Wanneer je bijvoorbeeld in een tussenwoning woont dan is deze vloer dus ook zeer geschikt. Vraag wel altijd even bij de VVE of deze vloer ook gelegd mag worden. Er zijn uitzonderingen.

Voor vloerverwarming

Dit materiaal is bijzonder geschikt voor een huis met vloerverwarming. PVC vloeren hebben de unieke eigenschap om zich aan te passen aan de temperatuur van de omgeving. Als je dus vloerverwarming hebt dan wordt de warmte door dit dunne materiaal gemakkelijk doorgelaten. Het warmt dan ook snel op.

Zijn er ook nadelen?

Helaas heeft PVC ook nadelen. Aan jou als koper om de voordelen tegen de nadelen af te wegen. Een veelgenoemd argument tegen deze vloer is de prijs. Het is inderdaad een wat duurder materiaal, met name ten opzichte van tapijt en zeil. Het gaat echter ook zeer lang mee dus op termijn zou het weer goedkoper kunnen zijn dan vaak de vloer moeten vervangen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *