Volière bouwen
Tuin

Bouw een huis voor je vogels

Net als alle andere huisdieren hebben vogels een eigen plaats nodig om lekker te kunnen vliegen en om veilig te zijn, met een volière bouwen geef je precies wat een vogel wil. Maar je moet wel rekening houden met een aantal dingen, niet iedere vogel kan in dezelfde volière verblijven. Een klein zebravinkje heeft heel ander gaas nodig dan een papegaai, zo zijn er nogal wat verschillen tussen de vogels en de eisen die je aan hun huis moet stellen.

Klusaanpak

Geef vogels de ruimte

Vogels moeten lekker rond kunnen vliegen, ga je een volière bouwen dan dien je daar wel rekening mee te houden. Maar ook het soort hout is van belang, geef je vogels niet de kans om alles kapot te knagen en zo de kans dat ze kunnen ontsnappen. Je hebt zelf de keuzen of je er een binnen of buiten wilt maken, veel vogels vinden het heerlijk om lekker buiten te zijn. Heb je alleen de mogelijkheid om er binnen een te bouwen is het beter dan een eenvoudig en vaak te kleine kooi.

Klusaanpak

Maak eerst een tekening

Voor een volière bouwen moet je wel een goede tekening maken, houdt rekening met bepaalde wensen en eisen voor de vogels. Het gaas, het formaat en de materialen die worden gebruikt zijn erg belangrijk. Maar ook de takken of stokken waar de vogels op kunnen zitten moeten van goede kwaliteit zijn, het is niet de bedoeling dat een stok al binnen de kortste keren kapot is.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *