Woning en Tuin

Bereid je goed voor op de lente en de zomer!

De lente is aangebroken! Steeds meer mensen focussen zich op hun tuin of dakterras om deze zomer klaar te maken. Buiten in de zon genieten is heerlijk, maar soms is de warmte iets te veel van het goede. Het kunnen creëren van een schaduwrijke plek is dan een must. De schaduwdoeken van ZONZ Sunsails zijn een fijne manier om een verkoelende plek te
maken waar je ook maar wilt.

Wat voor soorten schaduwdoeken zijn er?

Bij ZONZ weten we dat iedere tuin of dakterras anders is. Daarom bieden we standaard schaduwdoeken in diverse vormen, afmetingen en kleuren. Om het gewenste schaduweffect te creëren kun je kijken naar wat voor soort schaduw je wilt en wat de plaats is waar je het doek wilt ophangen. Op onze webshop kun je kiezen voor verschillende vormen. Zo heb je een driehoek schaduwdoek, een ongelijkzijdige driehoek, een vierkant, een rechthoek of zelfs een vijfhoek. Door het verschil in vormen krijg je een speels effect in de tuin.

Naast de keuze voor de vorm, kun je bij de standaard schaduwdoeken ook kiezen uit vijf verschillende kleuren. Een voordeel hiervan is dat je de kleur kunt aanpassen aan de uitstraling van jouw tuin of dakterras. In je overweging voor de kleur kun je ook kijken naar de hoeveelheid licht die je wilt doorlaten. Hoe donkerder de kleur van het doek, hoe minder zonlicht het doorlaat. Heb je bijvoorbeeld een pergola aan huis en wil je daar een
schaduwdoek op bevestigen? Dan is een lichte kleur aan te raden. Zo krijg je toch nog voldoende zonlicht in huis. Wil je een zo donker mogelijk plekje creëren? Dan is bijvoorbeeld een zwart schaduwdoek een betere optie.

Wat biedt ZONZ aan maatwerk schaduwdoeken?


Wanneer een standaard schaduwdoek niet past in jouw situatie, dan biedt ZONZ Sunsails een maatwerk schaduwdoek. Onze maatwerkspecialisten staan voor je klaar om een doek te maken aan de hand van jouw wensen. Je kunt dan zelf je afmeting, vorm en kleur doorgeven om zo schaduw te creëren naar eigen inzicht. Kom je er niet uit? Dan denken we graag met
je mee wat het beste past.

Wat zijn de voordelen van een schaduwdoek?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun parasol in te ruilen voor een schaduwdoek. Dit is natuurlijk niet zonder reden; met een schaduwdoek kies je zelf waar je schaduw wilt en heb
je geen last maar van die sta-in-de-weg parasolvoet. Onze specialisten zetten graag de voordelen van een schaduwdoek op een rij:

  • Je kunt een schaduwdoek het hele jaar laten hangen. De schaduwdoeken van ZONZ zijn gemaakt van een stevig en duurzaam materiaal. Hierdoor zijn de doeken stormbestendig en zullen ze niet snel beschadigen. Ook de manier van bevestigen zorgt ervoor dat de doeken best tegen een stootje kunnen. Je kunt de doeken op meerdere punten bevestigen, waardoor ze niet los kunnen komen. Door al deze eigenschappen kun je de schaduwdoeken dus met gemak ook na het zomerseizoen buiten laten hangen.
  • De schaduwdoeken zijn Uv-bestendig. Dit betekent dat een groot gedeelte van de schadelijke stralen worden tegengehouden. Ondanks het filteren komt er alsnog genoeg zonlicht naar binnen. Hierdoor hou je het sfeerlicht en kun je veilig van de zon genieten. Dit maakt de schaduwdoeken van ZONZ ook perfect om een schaduwrijke plek voor de kinderen te creëren. Bevestig de zonwering bijvoorbeeld boven de zandbak of een andere plek waar ze aan het spelen zijn.
  • Een schaduwdoek kan worden gebruikt als overkapping. De schaduwdoeken bij ZONZ komen in twee varianten: een waterdicht schaduwdoek of een waterdoorlatend doek. Het voordeel van een waterdicht doek, is dat je ook nog buiten kunt blijven zitten als het begint te spetteren. Hierdoor worden deze doeken vaak gebruikt als alternatief voor een partytent. Door de dichte structuur is het doek waterbestendig en ben je dus beschut tegen een bui. Daarentegen is het voordeel van het waterdoorlatende doek dat het wat beter ventileert. Deze keuze is aan te raden wanneer je het schaduwdoek alleen met warme dagen wilt gaan gebruiken.

Wil je meer informatie of inspiratie?

Op onze website laten we je graag zien welke soorten zonwering er zijn. Onze specialisten denken ook graag met je mee als het gaat om het creëren van schaduw in jouw tuin of dakterras. Neem gerust contact op met onze klantenservice of bezoek de website.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *