Wonen

Altijd een overal een plek voor jouw hond

Honden worden vaak meegenomen als de bazen op stap gaan. Als ze bijvoorbeeld naar vrienden of familie gaan. De hond hoort immers bij het gezin of huishouden. Het zijn echte gezelschapsdieren en willen graag de roedel bij elkaar houden. Ze vinden het daarom vaak niet prettig om alleen thuis te zijn. Door ze als pup al korte periodes alleen te laten, gaat het als ze ouder worden ook steeds beter. Alleen laten is iets wat de honden echt moeten leren. Ze moeten leren dat de bazen altijd terugkomen en het niet erg is dat ze alleen zijn. Maar het liefst gaan de honden natuurlijk gezellig mee op pad. Als de honden op pad zijn is het extra belangrijk om een omgeving te creëren waar ze zich thuis voelen. Honden hebben net als mensen een eigen plek nodig. Een plek waar ze tot rust kunnen komen. Dit kan perfect worden verkregen met behulp van een hondenkussen. Naast dat een hondenkussen op pad kan worden gebruikt is het ook erg handig voor in huis. Als u het hondenkussen vervolgens meeneemt op pad heeft de hond ook gelijk iets van thuis mee waar hij of zij zich veilig bij voelt.  

Verschillende soorten hondenkussens

Hondenkussens zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en maten. Zo is er voor elke hond een geschikt hondenkussen te vinden. Naast de reguliere hondenkussens zijn er tegenwoordig ook andere hondenkussen te verkrijgen. Zo zijn er onder andere zelf verwarmende en warmte isolerende hondenkussens, orthopedische kussens en meer. Orthopedische kussens bestaan uit memory foam, ook wel dicht verkruimeld geheugenschuim. Dit is een speciale vulling die zich aan de vorm en de lichaamstemperatuur van de hond aanpast, hierdoor wordt het gewicht van de hond gelijkmatig verdeeld. Zo wordt de druk op de gewrichten en wervelkolom van de hond verminderd. Nadat de hond op het kussen heeft gelegen, neemt de memory foam zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Zo past het kussen zich steeds aan de houding en ligging van de hond aan. Het orthopedische hondenkussen wordt vaak aanbevolen aan zeer actieve, grote of zware honden, senioren en herstellende honden. Als uw hond het moeilijk vindt om zichzelf warm te houden kan de zelf verwarmende hondenkussens een oplossing vormen voor uw hond. Deze kussens zijn gevuld met dicht schuimrubber en bevat warme luchtzakjes die isolerend werken. De folielaag in het kussen reflecteert de lichaamswarmte van uw hond om zo de warmte weer terug te geven aan de hond. Dit kussen is vooral erg handig tijdens de koude herfst- en wintermaanden.

Hondenkussen aanschaffen

De keuze is reuze als het gaat om hondenkussens aanschaffen. U moet vooral kijken naar de maat van het kussen. Uw hond moet er goed comfortabel op kunnen leggen en genoeg ruimte hebben. Daarnaast zijn het vooral de persoonlijke voorkeuren van uw en uw hond. Hoe dik moet het kussen zijn? Welk materiaal? Er is geen goede of foute keuze. Zolang u en uw hond allebei blij zijn is het een geslaagd hondenkussen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *