Geen categorie

Alles wat je wilt weten over een zomer dekbed

De hoge temperaturen in de zomer kunnen ervoor zorgen dat je nachtrust wordt verstoord. Dit is natuurlijk erg vervelend, omdat iedereen een goede nachtrust moet hebben. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat je goed kan functioneren overdag. Om die reden kan je een zomerdekbed aanschaffen. Dat is een dekbed dat de nachtrust kan bevorderen, omdat het niet te warm is. Wil je wat meer weten over een zomerdekbed? Lees dan snel verder.

Dun dekbed

Een zomerdekbed staat bekend als het dunste dekbed dat er is. Mensen schaffen normaal gesproken een zomerdekbed aan, omdat zij het erg warm hebben ’s nachts tijdens het slapen in de zomer. Niet iedereen zit dan te wachten op een warm dekbed. Een zomerdekbed valt in ieder geval in de vierde warmteklasse.

Je moet er dus rekening mee houden dat het een dun dekbed is en het in de winter waarschijnlijk te koel is. Je zal dan in de winter een ander dekbed moeten aanschaffen. Heb je het over het algemeen altijd warm? Zelfs in de winter? Dan kan je wellicht het zomerdekbed wel het hele jaar door gebruiken.

Verschillende vullingen

Een zomerdekbed kan natuurlijk van verschillende vullingen worden voorzien. Het is niet zo dat een zomerdekbed één bepaalde vulling heeft. Dit betekent dat je dus daar een eigen keuze in kan maken. De meeste dekbedden zullen echter wel een katoenen vulling hebben. Katoen is namelijk een natuurlijk materiaal. Een katoenen dekbed kan goed vocht opnemen en dit komt natuurlijk van pas in de zomer.

Soms kiezen mensen ook voor een ganzendons dekbed als zomerdekbed. Zulke dekbedden hebben een erg lichte vulling van bijvoorbeeld ganzenveren. Daardoor is het dekbed erg licht en voel je het dekbed bijna niet als je slaapt. Het dekbed valt echt om je lichaam heen. Het is wel belangrijk dat je een donzen dekbed kiest met een kleine hoeveelheid dons. Pas dan kwalificeert het donzen dekbed zich als een zomerdekbed. Een te dikke vulling zorgt er natuurlijk voor dat het veel te warm is.

Dekbedovertrek niet vergeten

Het is belangrijk dat je naast een zomerdekbed niet vergeet dat een dekbedovertrek ook veel effect heeft op de warmte ’s nachts. Als je een dekbedovertrek kiest van dik materiaal, dan zal je het alsnog warm hebben. Ongeacht hoe dun je synthetisch dekbed wel niet is. Maar wat is dan de beste optie voor een dekbedovertrek in de zomer? Dan is het antwoord waarschijnlijk katoen. Een katoenen dekbedovertrek neemt net als bij een dekbed het vocht heel goed op. Wanneer het erg warm is en je veel transpireert, zorgt de combinatie ervoor dat de vocht dus wordt opgenomen.

Het katoenen dekbedovertrek kan je verder makkelijk wassen op een hogere temperatuur. Dat is vooral gunstig als je veel last hebt van transpireren. Het is daarom belangrijk dat je het dekbedovertrek minstens één keer in de week wast in de zomer. Daardoor houd je het dekbedovertrek en het dekbed lekker fris en fruitig. Dat is in de zomer altijd extra prettig.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *