Tips

Alle boren voor jouw bouwbedrijf

Veel industrieën en sectoren hebben momenteel niet meer de kansen om al hun taken uit te blijven voeren. Hierdoor zit veel personeel thuis of misschien zelfs zonder baan. Gelukkig kan de bouwsector redelijkerwijs hun taken blijven uitvoeren. Zolang alles volgens de coronamaatregelen plaatsvindt, kan er nog geklust en gebouwd worden. Dat is natuurlijk geweldig voor de bouwbedrijven. Daarnaast zitten mensen ook nog eens steeds vaker thuis, wat maakt dat de muren van de huizen meer en meer op ons af aan het komen zijn. Hierdoor zijn er veel mensen die steeds vaker iets veranderen in hun huis. Dit kunnen kleine klussen zijn zoals een extra tussenwand bouwen of juist een tussenwand verwijderen, maar het kan ook gaan om grotere klussen zoals een gehele upgrade van de keuken of badkamer. In alle gevallen is het hoe dan ook aan te raden om hiervoor een professioneel bouwbedrijf in te huren. Bouwbedrijven weten namelijk precies wat ze moeten doen en welke materialen ze hiervoor nodig hebben. Toch lijken sommige materialen erg veel op elkaar, zelfs voor mensen die bij deze bouwbedrijven werken. Zo zijn er bijvoorbeeld ontzettend veel soorten boren. De meeste boren lijken ook nog eens op elkaar en hierdoor kan het soms lastig zijn om deze te onderscheiden. Hoe kan je dat dan op de juiste manier doen?

 

Betonboren

De betonboor is een boor die specifiek ontworpen in om door ontzettend stevig materiaal heen te kunnen boren. Zoals de naam al zegt gaat het hier vooral om harde steensoorten, zoals beton en andere gesteentes. De sds betonboren zijn er in verschillende lengtes en diktes. De diktes kunnen variëren tussen de vier millimeter en de zesentwintig millimeter. Hierdoor is er voor elk type klus dus wel de juiste dikte te verkrijgen. Ook de lengtes kunnen erg afwisselend zijn. Afhankelijk van de diepte die u met de betonboor moet boren zijn deze boren te verkrijgen vanaf tien centimeter. Voor de grote klussen zijn er zelfs lengtes van maar liefst zestig centimeter te verkrijgen. Voor elke klus zal je dus in ieder geval het juiste formaat betonboor vinden. 

 

En hamerboren

In theorie is de hamerboor dezelfde variant als de betonboor. Toch krijgen beide boren soms een andere naam. Dat komt door een paar uitermate kleine verschillen. Maar ook zijn er erg veel overeenkomsten tussen deze twee soorten. Zo zijn ze beide in diverse maten te verkrijgen. De hamerboren hebben een 4-snijder systeem, wat maakt dat ze gemakkelijk door dikke materialen heen kunnen boren. Dit type boor moet elk bouwbedrijf dus zeker in hun bezit hebben. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *