gordijn
Wonen

Als u ervoor hebt gekozen om voor luxe gordijnen te gaan, zal het bepalen van de sfeer in de kamer u helpen om de juiste textuur te kiezen. Voor een formele ruimte is er zware zijde of fluweel (een geweldige isolator)beide zijn alleen chemisch te reinigen. Praktischer (vaak wasbare) opties zijn onder meer zijdezachte rayon-mengsels en katoensatijn. Voor een ongedwongen gevoel zijn er golvend linnen (meestal alleen chemisch reinigen) en gekreukt fluweel. Katoen- en katoenmixen passen bij elk type decor en zorgen voor een fris, verzorgd gevoel, net als seizoensloze wol of wolmixen.

Kleur

U moet beslissen of u wilt dat de luxe gordijnen opgaan in het decor of dat ze knallen. Kies voor het mengen Eijffinger gordijnen die dezelfde toon hebben als de muur, maar een paar tinten donkerder, of kies een niet-dominante subtiele kleur in de kamer (bijvoorbeeld een zachte tint van het vloerkleed). Een gedurfde kleur werkt als een uitroepteken (als u wat wow wilt toevoegen). Houd er ook rekening mee dat in een ruimte waar de zon door ongevoerde gordijnen schijnt, de kleur de kamer zal doordringen. Blauw kan griezelig zijn; roze, vrolijk.

Eijffinger gordijnen

Prints en patronen

Een vuistregel: als u meubels of beddengoed met patronen hebt (of een zeer uitgebreid tapijt), blijf dan bij stevige Eijffinger gordijnen. Als u meubels of beddengoed in een effen kleur heeft, overweeg dan varianten met patronen. Voor een subtiel vleugje stijl en energie ga je voor een kleine, neutrale print, zoals stippen of paisley, die van veraf lijkt op textuur. Een grote, grafische print in een kleur die aansluit bij het bestaande decor is gedurfd maar kan spectaculair zijn (dit dessin is opvallend).

Hoe lang moeten ze zijn?

Vloerlengte is de beste keuze, tenzij er een radiator of een diepe dorpel in de weg zit. Kant-en-klare panelen zijn verkrijgbaar. Meet vanaf de vloer tot waar u de staaf gaat hangen, en rond dan naar boven af. U kunt de stomerij ze indien nodig altijd een beetje laten zoomen. U krijgt de meest actuele look als de stof contact maakt met de vloer (of dorpel of radiator). Te korte gordijnen kunnen nerdachtig en eraf lijken, zoals hoogwater.  

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *