tuinoverkapping
Tips

5 tips voor het inrichten van een mediterrane terrasoverkapping

Ben jij een fan van het warme zuiden en wil jij een vakantiegevoel krijgen onder je tuinoverkapping? Dan past een mediterraanse stijl hier goed bij. Met de juiste aanpassingen lijkt het net alsof je in een Spaanse, Italiaanse of Franse ruimte zit. In deze blog vind je 5 tips die je juiste richting aanwijzen in de richting van het zuiden.

1. Gebruik deze planten

Een goede manier om de exotische sferen van het mediterrane landschap naar binnen te halen, is door de juiste planten te plaatsen. Neem bijvoorbeeld de Europese dwerg-waaierpalm, oftewel de chamaerops. Je ziet ze in alle landen die langs de Middellandse Zee gelegen zijn en lenen zich ook als kamerplant. Hij is ook winterhard, dus kan een stootje verdragen. Een andere geschikte kandidaat is de laurierboom, waarvan de laurierbladeren ook nog eens geschikt zijn voor in de keuken. Zet deze wel op de meest zonnige en warme plek onder de carports. Of wat dacht je van een citroen-, olijf- en sinaasappelboom? Lees je wel goed in, want voor deze soorten heb je groenere vingers nodig.

2. Kies de juiste kleuren


Typerend voor een mediterraans interieur is de connectie met de natuur. Woningen die langs de Middellandse Zee liggen, zijn veelal gevuld met licht, ruimte en rust. Daarom is wit gecombineerd met hemelsblauw, blauwgroen, crème en diepgroene elementen geschikt, want hiermee kun je gemakkelijk ruimte en sereniteit creëren. Onder de terrasoverkapping ontstaat zo een fris gevoel, zodat je al snel in een ontspannende modus komt. 

3.De meubels

Qua meubels kun je vele kanten opgaan, omdat je bijvoorbeeld kunt kiezen uit onder meer een Marokkaanse, Spaanse of Griekse stijl. Dat is allemaal mediterraans, maar wel verschillend van elkaar. Wat wel in het algemeen overeenkomt bij de meubels is het gebruik van natuurlijke materialen. Hout en riet past hier goed bij, zeker voor onder de glazen schuifdeuren omdat hier meer het buitenleven centraal staat. Verder kun je spelen met kleur door leuke tuinkussens uit te kiezen in kleuren die passen bij het geheel.

4. De vloer

Een typische mediterrane vloer is betegeld, want tegels houden de warmte minder goed vast dan bijvoorbeeld een houten vloer. Tegels in aardse tinten staan sfeervol, maar ook zie je in landen langs de Middellandse zee tegelvloeren met leuke prints. Let hierbij wel op de rest van je inrichting, want het moet niet een te druk geheel worden. Vooral de rust en sereniteit is bij een mediterraans interieur belangrijk. 

5. Geschikte accessoires

Met de juiste accessoires wordt een terrasoverkapping in mediterraanse stijl compleet. Denk hiervoor aan een land waar je van houdt en ga op zoektocht. Zo kom je bijvoorbeeld uit op een grote Spaanse wijnfles die je ter decoratie kan gebruiken. Of wat te denken aan een karakteristieke dekenkist, gevlochten manden die je ook als opbergruimte kan gebruiken en een crèmekleurig plaid? Last but not least: vergeet niet om de boel extra sfeervol te maken met leuke theelichthouders en fraaie lampen. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *