Geen categorie

5 leuke dingen aan de zomer

Het mag dan nog even duren voor het weer is aangebroken maar dat weerhoudt ons er niet van erover te fantaseren: de zomer. In gedachten lig je waarschijnlijk al languit op het strand met een cocktail in je hand. De wind door je haar, een zongebruinde huid en iedereen lijkt vrolijker. De zomer heeft iets magischs, en op koude winterdagen wordt dat alleen nog maar duidelijker. Om alvast even in de stemming te komen is hier een lijstje met alle voordelen aan de zomer. 

Warmte

De één kan er beter tegen dan de ander, maar over het algemeen wordt het warme weer door de meerderheid gewaardeerd. De dagen dat je voor het eerst zonder jas naar buiten kan geven het startschot voor de zomer. En hoe leuk zijn de avonden in je zomerjurkje, omdat het zelfs ‘s avonds nog warm en gezellig buiten is. 

Natuur

De vrolijke kleuren die de natuur krijgt in de zomer doen magische dingen met je. Het gras is groen, de tulpen bloeien en de wereld is mooi. Je krijgt bijna zin om je eigen tuin helemaal op te knappen en vrolijk te maken met de allermooiste planten. Een sterjasmijn of hedera kopen is ook helemaal niet zo’n gek idee. Jouw tuin is zo helemaal klaar voor een gezellige zomeravond bbq’en met vrienden. 

Feest

In de zomer draait het om gezelligheid, dus naast bbq'en met vrienden gaan we graag naar een terrasje of zelfs een festival. In de zomer zou je, mocht je het willen, elk weekend naar een festival kunnen. Misschien wat minder goed voor je portemonnee, maar het maken van herinneringen mag ook wat kosten als je het ons vraagt. En het fijne van zomerfestivals is dat de meeste festival overdag zijn. Zo hoef jij je overdag niet te vervelen, en lig je ook nog lekker op tijd in je bed. 

Buiten alle gezellige activiteiten die hierboven zijn beschreven is het allerlekkerste van de zomer dat je in principe niks hoeft te doen. Een hele dag op je balkon liggen met een muziekje en je dag vliegt voorbij. Een wandeling door het bos of in de stad is een prima activiteit op zich in de zomer, thuis komen zonder bevroren handen en het is nog eens gezond ook.In de winter zijn de dagen zo kort dat je soms het idee hebt dat je alleen wakker bent om te werken, want zodra je richting huis gaat is het alweer donker. Voor je gevoel is de dag al voorbij voordat je überhaupt thuis bent. Door de lange dagen in de zomer heb je na je werk of school tenminste nog het idee dat je iets anders kan doen met je dag. Hoezee voor lange zomer avonden. 

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *