plankenland
Wonen

5 interieur tips

Zin om in de wereld van woonkamers en salontafels te duiken? Hier is een snelle beginnersgids om je op weg te helpen met je volgende interieurproject:

  • Besteed tijd zorgvuldig. Als je net begonnen bent in het interieur, is het het beste om dingen langzaam te doen en te beslissen welke items je big-ticket zullen zijn. Een goede vuistregel is dat de beste meubels om uit te geven banken en bedden zijn. Het zijn visueel zware items die de aandacht zullen trekken, dus als je wilt dat ze er mooi uitzien is het beter om iets meer geld uit te geven 
  • Vergeet niet om na te denken over verlichting. Een goed ontworpen kamer kan worden verwend door onjuiste verlichting, dus zorg ervoor dat de factor verlichting in je budget zit (Deze kan je het beste samen meenemen met het budget voor elektriciteit, je weet namelijk nooit of je genoeg stopcontacten hebt!). Ramen, vloer lampen, plafond verlichting, accent verlichting, en wit- of licht gekleurde muren en meubels zijn allemaal geweldige manieren om een donkere of kleine ruimte te openen.
  • Maak goed gebruik van accent stukken. Sommige interieurontwerpers richten zich op de “grote” stukken in een kamer – dingen zoals banken, tapijten, dressoirs en tafels – en vergeten de kleine dingen. Accent stukken zijn een geweldige manier om een kamer meer gepersonaliseerd te laten voelen en meer visueel interessant, dus houd een oogje in het zeil voor dingen zoals kommen, boeken en andere decoraties die je kan gebruiken om planken en salontafels te versieren.
  • Geef je meubels de ruimte om te ademen. Wanneer je een nieuw meubelstuk krijgt, is het een natuurlijke neiging om het tegen de muur te duwen- maar dit kan een kamer stijf en plat laten aanvoelen. In plaats daarvan, houd je je  meubilair minstens een paar duim vanaf de muren om je ruimte een luchtiger gevoel te geven.
  • Je huis is geen showroom. Als je momenteel werkt aan het decor en het interieur van je eigen huis, probeer het er dan niet uit te laten zien als de professionele foto’s die je online of in interieur lessen ziet – die zijn bedoeld om te pronken met ontwerpprincipes en meubels in plaats van te worden bewoond. In plaats daarvan, gooi meer eclectische of sentimentele stukken, zodat je huis de perfecte balans van prachtig ontwerp en leefbaarheid heeft.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *