raambekleding
Wonen

4 tips voor de juiste raambekleding

Bij een nieuw interieur hoort natuurlijk ook bijpassende raambekleding. Echter is het kiezen van de juiste raambekleding moeilijker dan je misschien zou denken. Er zijn een aantal factoren waar je rekening mee moet houden bij de aankoop van raambekleding. Wij geven je vier tips voor de juiste keuze!

Tip 1. Exacte afmetingen

Bij raambekleding is het onwijs belangrijk dat je het raam en kozijnen goed afmeet. Op een aantal raambekleding websites zoals Rolgordijnshop staan specifieke meet instructies. Hieruit kun je opmaken welke maten je aan moet houden, zodat je raambekleding precies in het desbetreffende raam past. 

Tip 2. Passend bij interieur

Daarnaast moet jouw raambekleding ook passen bij het interieur. Let hier vooral op de kleurstellingen die gebruikt worden, zodat de kleuren in de ruimte niet vloeken met elkaar. Een tip vanuit ons, is het aanvragen van kleurstalen!

Tip 3. Denk ook aan de functionele eigenschappen

Raambekleding is er uiteindelijk om het licht in de ruimte te regelen. Is de raambekleding voor een slaapkamer bedoeld? kies dan voor een verduisterende werking. Ook kun je denken aan de privacy die je ermee wilt beschermen. Je kunt bijvoorbeeld voor lichtdoorlatend gaan, maar wel privacy bestendig. Een nieuwe trend is het kiezen van elektrische rolgordijnen, deze kun je op afstand bedienen. 

Tip 4. Vergeet de afwerking niet

Wanneer je dan eenmaal de raambekleding gekozen hebt, geven wij als tip mee om ook vast aan de afwerking te denken. Hiermee bedoelen we de kast die bijvoorbeeld om de rol heen zit van een rolgordijn of het zicht van de bedieningsketting.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *