Warmtepomp
Geen categorie

3 voordelen van een warmtepomp

Je komt het eigenlijk overal wel tegen: de manier waarop onze woningen verwarmd worden, moet anders. Gaswinning zorgt voor steeds grotere problemen en ook de effecten op het milieu worden van steeds grotere impact. Daarom is het van groot belang dat we overstappen op een andere warmtevoorziening. Bijvoorbeeld door een warmtepomp uit Rotterdam van Lemij Klimaattechniek aan te schaffen. In deze blog vertellen we je graag wat meer over de voordelen van zo’n installatie.

Energiebesparend

Het grootste voordeel voor jou is dat je energie bespaart. Doordat je niet langer gebruik maakt van gas, ben je de grootste postenkost van je jaarlijkse energierekening kwijt. Daarnaast beschikt een warmtepomp eigenlijk standaard over een energielabel van A+ of hoger. De Elga warmtepomp beschikt zelfs over het energielabel A++! Met een warmtepomp ben je dus gegarandeerd energiezuinig bezig!

Vast voorbereid op de toekomst

Onze overheid heeft besloten dat we in 2050 compleet van het gas af moeten zijn. Dat betekent dat we vroeg of laat allemaal moeten overstappen naar een andere manier van verwarmen. Door nu alvast een warmtepomp te laten installeren, heb je de grootste stap alvast gezet! Je gasketel heb je dan nagenoeg niet meer nodig.

Je woning wordt meer waard

Ten slotte is je woning meer waard zodra deze over een warmtepomp beschikt. Je woning is immers voorbereid op de toekomst. Wil je hem verkopen, maar beschikt hij nog niet over deze installatie? Dan zullen de nieuwe bewoners deze uiteindelijk moeten plaatsen waardoor je er minder voor krijgt dan wanneer de warmtepomp al wel is geplaatst.