exclusieve keukens
Wonen

3 verbazingwekkende keuken decor trends voor 2022

De keuken is de ruimte in huis of de flat waar mensen het meest rondhangen en hun ervaringen delen – dit gebeurt tijdens het ontbijt, de lunch en het avondeten. Alle leden van het gezin verzamelen zich meestal in de keuken, wat een trend is in alle huizen, vooral voor degenen die van een vol huis houden.

Het is interessant te bedenken dat deze kamer tegenwoordig de functie heeft om maaltijden te bereiden en gasten te ontvangen. Veel exclusieve keukens zijn voorzien van prachtige meubels en decoratie, waarin nieuwe trends zijn verwerkt, of het nu gaat om de keukenkastjes, de kleur van het meubilair of zelfs het behang, vooral in kleine ruimten.

In dit artikel hebben wij voor je de belangrijkste decoratietips en trends voor exclusieve keukens in 2022 voorbereid. Kijk hier eens naar!

1. Decoratie kleuren voor keukens

Als je een meer verfijnde of geraffineerde keuken wilt, moet je decorstukken in witte, zwarte of donkerblauwe kleuren gebruiken, maar je kunt ook kiezen voor details in goud, zoals de handgrepen van kasten en kranen.

Als de keuken echter klein is, helpen lichte kleuren zoals wit, grijs en beige om de ruimte op te fleuren en groter te doen lijken. Wanneer de keuken en de woonkamer met elkaar verbonden zijn, moeten de kleuren harmoniëren, wat het gevoel van continuïteit geeft.

2. Optimalisering van de ruimte en het centrale eiland

Zowel bij kleine als bij grote keukens is het mogelijk een functionele keuken te maken die de ruimte optimaal benut. Een interessante optie voor keukens met een ruimere omgeving is het invoegen van een eiland in het centrale deel van de ruimte. Behalve dat het de omgeving mooier maakt, biedt het een extra plaats om keukengerei op te bergen.

Deze keukentrends staan in hoog aanzien, vooral wanneer men waarde hecht aan kleuren en texturen die de ruimte uitbreiden.

exclusieve keukens

3. Industriële stijl

Industriële stijl is ook een trend in de decoratie voor keuken 2022, met schijnbare elektrische installaties en leidingen die in combinatie met de gebrande cementvloer en betonnen aanrechtbladen een modern en stedelijk decor vormen.

Een andere trend is de hydraulische tegel met gevarieerde en kleurrijke prints: of het nu op de vloer, het aanrecht of de muren is, het geeft een retro-achtige sfeer aan het decor en verandert de ruimte in iets vol persoonlijkheid.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *