Wonen

3 Tips om je huis met winst te verkopen

Op zoek naar een nieuwe koopwoning? Wellicht dat jij jouw huis al verkocht hebt, of dat het juist te koop staat. In het laatste geval; misschien dat je op deze blog bent gestuit omdat het maar niet lukt jouw koopwoning te verkopen. Dit kan met meerdere dingen te maken hebben. Misschien is de vraagprijs niet aantrekkelijk genoeg? Of zijn er te veel mankementen in het huis, wat potentiële kopers afschrikt? In deze blog geven wij jou drie tips hoe jij jouw woning verkoop klaar maakt en aantrekkelijker maakt voor kopers.  

#1 Investeer in een goede fotograaf of makelaar 

Een makelaar weet als geen ander hoe hij of zij een huis moet verkopen. Als je zelf besluit je huis te verkopen is het zaak dat je foto’s professioneel ogen. Denk goed na hoe je eventueel zelf foto’s wilt maken, of schakel hiervoor een fotograaf in. Hij of zij weet precies hoe de beelden het best tot zijn recht komen.  

#2 Controleer je huis op mankementen 

Mankementen kun je controleren aan de hand van een bouwkundig rapport. Hierin staan alle mogelijke knelpunten overzichtelijk vermeld in een periode van 1, 5 of 10 jaar. Dit rapport bestaat bijvoorbeeld uit de fundering die toe is aan renovatie, vervangen van het dak, een keuken die toe is aan een opknapbeurt en veel meer. Ook een opfrisbeurt voor je kozijnen kan geen kwaad. Heb je houten kozijnen? Dan is het wellicht verstandig te investeren in materiaal dat langer meegaat. Denk hierbij aan aluminium of kunststof. Een kunststof voordeur of aluminium kozijnen staan nog eens strak en gaan wel meer dan 50 jaar mee! 

#3 Heb je jouw geld geïnvesteerd in een aanbouw? 

Een aanbouw of een nieuwe keuken doen het altijd uitstekend bij de verkoop van een koopwoning. Uiteraard kost dit een paar centen, maar een aanbouw kan door een taxateur erg in je voordeel werken. Heb je bijvoorbeeld een aanbouw in je woonkamer met een grote serre? Dan is de kans groot dat jouw huis behoorlijk in waarde zal stijgen. Dit hoeft natuurlijk niet te betekenen dat je dit doet voor de verkoop van je huis, maar het kan wel positief meewerken mocht je dit ooit gedaan hebben.   

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *