Geen categorie

3 Redenen waarom het maken van een legpuzzel leuk en leerzaam is voor kinderen

Ben je nog op zoek naar een cadeau voor je neefje, buurmeisje of zoontje? Geef een puzzel! Een legpuzzel is veel geschikter voor kinderen dan vaak wordt gedacht. Benieuwd waarom? Hier 3 redenen waarom puzzelen voor kinderen zowel leuk als leerzaam is.

Een legpuzzel maken geeft zelfvertrouwen

Als je zelf een puzzel liefhebber bent weet je dat als je eenmaal begint met puzzelen, je het liefst deze meteen helemaal afmaakt. Dit komt omdat je tijdens puzzelen steeds een positieve trigger krijgt. Als je het juiste stukje vindt en deze goed plaatst voel je je telkens opnieuw voldaan. Bovendien heb je het gevoel dat je goed bezig bent en dat je iets goed kunt! Dit geldt precies hetzelfde voor kinderen. Als ze de legpuzzel helemaal af hebben gemaakt is de kans daarom ook groot dat ze er nog een willen maken. Ze hebben namelijk het puzzelen als een succes ervaren. Hoe meer stukjes, hoe vaker een geluksmomentje. Een Disney puzzel valt altijd goed in de smaak bij jonge kinderen. Is je kind al meer ervaren met puzzelen? Je kunt eenvoudig online een Heye puzzel 1500 kopen als je op zoek bent naar een uitdagende en vrolijke puzzel.

Puzzelen bevordert samenwerking

Kinderen puzzelen vaak samen met anderen. Een kind kan een puzzel samen met een volwassene maken, bijvoorbeeld een ouder of een oppas. Makkelijkere puzzels maken kinderen vaak samen. Omdat je met elkaar overlegd en samen naar een gezamenlijk doel streeft is puzzelen erg goed voor een kind om te leren samenwerken. Een Disney puzzel is zeer aan te raden voor kinderen. Ze kennen de afbeeldingen die op de puzzel staan, wat het makkelijker en toegankelijker maakt om de puzzel te maken. Is je kind al een echte puzzel liefhebber? En zoek je daarom een puzzel die meer uitdaging biedt? Deze Jan van Haasteren 1000 heeft een vrolijke afbeelding en veel stukjes. Perfect voor de meer geoefende puzzelaar!

Puzzelen is een goede training voor geduld

Het maken van een legpuzzel is een rustgevende activiteit. Je neemt er vaak de tijd en komt stapje voor stapje dichter bij je doel. Kinderen willen daarentegen juist vaak het liefst zo snel en zo makkelijk mogelijk hun doel bereiken. Door een puzzel te maken leren ze dat je doel bereiken of iets creëren tijd kost. Omdat ze steeds stukjes kunnen plaatsen blijven ze echter wel gefocust en blijven ze het puzzelen leuk vinden. Zo trainen ze op een positieve manier geduldig te zijn! Wat je kind nog enthousiaster kan maken is door hem of haar een puzzel te geven met een afbeelding die aanspreekt. Een Disney puzzel bijvoorbeeld valt altijd goed in de smaak. Voor de wat meer ervaren puzzelaars kun je de online Heye puzzel 1500 kopen. De grote hoeveelheid stukjes maakt deze puzzel een echte challenge.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *